De pop-upparel van Midden-Afrika

De zevende editie van Museum Night Fever, de Nacht van de Brusselse Musea, kende een groot succes. Op 22 februari konden 15.500 bezoekers een hele avond genieten van 24 musea die voor één nacht de deuren openden. Maar Brussel telt 113 musea, dus hoe zit het met die 89 andere musea? Het Afrikamuseum in Tervuren heeft een goede reden: dat is namelijk gesloten voor renovatie. Maar de sluiting weerhoudt de directie niet om er een pop-upmuseum van te maken.

e olifant van het Afrikamuseum verhuist tijdelijk naar Technopolis in Mechelen. CC BY Lionel Allorge

De olifant van het Afrikamuseum verhuist tijdelijk naar Technopolis in Mechelen.
CC BY Lionel Allorge

Het Koninklijke Museum voor Midden-Afrika in Tervuren is één van de niet-deelnemers aan Museum Night Fever. Het museum sloot de deuren op 1 december 2013 en zal pas in 2017 opnieuw openen. De reden van de sluiting is een grondige renovatie. “Zowel de infrastructuur van het gebouw als onze permanente tentoonstelling zijn sterk verouderd. We zullen die drie jaar dus zeker kunnen gebruiken om alles te moderniseren.” Dat zegt Kristien Opstaele, diensthoofd Communicatie van het Afrikamuseum.

Van Mechelen tot de VS

Toch kan je het museum op andere plaatsen nog zien verschijnen, zij het in een iets andere vorm. “Onze echte pronkstukken kan je bezichtigen over de hele wereld. De olifant is in november verhuisd naar Technopolis in Mechelen, maar ook in Afrika of de Verenigde Staten bevinden zich delen uit onze collectie. We houden ook eigen tijdelijke tentoonstellingen over heel België. Of je kan deelnemen aan pop-upactiviteiten. In Brussel organiseren we vanaf de lente stadswandelingen die vertrekken in het Belvue museum en langs Matongé en andere Brusselse wijken passeren.”

Voor meer informatie over het pop-up museum en de verschillende activiteiten surf je naar het Afrikamuseum.

 Verschenen op 2jou.be

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s