Dode vrouw verstuurd per post

Op de website van Het Laatste Nieuws kom je wel vaker bizarre dingen tegen. Op 28 mei 2014 verschijnt het bericht dat een vrouw met Japanse roots een lijk per post heeft opgestuurd. De vrouw, woonachtig in Osaka maar met Braziliaanse roots, zou een vroegere schoolvriendin in diens woning hebben omgebracht en nadien bij een koerierdienst hebben afgegeven als ‘etalagepop’. Feit, of fabel?

Honderden kilometers per post
Het Laatste Nieuws meent haar mosterd gehaald te hebben bij Japanse kranten. Op 26 mei 2014 post The Japan Times een artikel over een dode verpleegster die honderden kilometers per post heeft afgelegd. De vrouw, Rika Okada, verdween al eind maart. De vermoedelijke dader, een oude schoolvriendin van Okada, nam diens identiteit over en gebruikte haar paspoort om het vliegtuig te nemen naar Tokio. Okada plaatste voor haar verdwijning nog op Facebook dat ze in Osaka zou afspreken met iemand die ze al langer dan een decennia niet had gezien. Meer details over de dader worden niet vrijgegeven.

Twee dagen later verschijnt op diezelfde website een bericht met meer details over de zaak. Zo blijkt dat de dader een Japans-Braziliaanse 29-jarige is. Ze gaf zichzelf aan in Shanghai, nadat ze geprobeerd had met het valse paspoort van Japan naar China te reizen.

Dead doll murder case
AFP stelt een persbericht op, dat wordt overgenomen door talloze websites. Volgens die laatste melden de nieuwsagentschappen Jiji en Kyodo dat de Japanse politie meent dat de vrouw zichzelf heeft aangegeven in Shanghai. Via News On Japan kom ik terecht bij het originele bericht zoals het verscheen in Japan.

Postkantoren zonder argwaan
The Guardian is de eerste bron die spreekt over het vreemde feit dat de postkantoren geen argwaan hadden dat er een levensgroot pakketje verstuurd werd dat gemarkeerd was als pop en meer dan 50 kilogram woog. Het pakket reisde zo meer dan 370 kilometer, van Osaka tot Hachioji. The Japan Post wilde niet reageren.

Verhaal met een staartje
Dat het artikel over de dode vrouw die verstuurd werd per post waar gebeurd is, daar bestaat geen twijfel over. Het persbericht werd opgesteld door AFP en enkele betrouwbare bronnen berichtten over het voorval. Of de zaak al dan niet een staartje zal krijgen – het is toch wel erg bizar dat postbedelers en -kantoren niet merken dat ze een lijk enkele honderden kilometers vervoeren – valt nog af te wachten.

Bronnen:
Het Laatste Nieuws bericht: Vrouw verstuurt lijk per post

Bericht van The Japan Times op 26 mei en 28 mei

AFP stelt een persbericht op

The Decan Herald en Straits Times nemen het bericht over

News On Japan plaatst het originele Japanse videofragment zoals het in het nieuws verscheen online

The Guardian stelt zich vragen bij de Japanse postkantoren

Verschenen op 2jou.be

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s