14-jarige noemt Walmart vier dagen zijn thuis

Walmart is een Amerikaanse hypermarktketen, waar ze zowat alles verkopen. CC BY Jared C. Benedict

Walmart is een Amerikaanse hypermarktketen, waar ze zowat alles verkopen.
CC BY Jared C. Benedict

Vier dagen onopgemerkt in Walmart wonen? Blijkbaar kan het. In het Amerikaanse Corsicana heeft een 14-jarige jongen vier dagen tussen het speelgoed, voedsel en de electronica geleefd van de hypermarktketen. De tiener was thuis weggelopen. Hij maakte twee schuilplekken waar hij kon slapen, droeg luiers om zijn behoefte onopgemerkt te kunnen doen en voedde zich met eten en drinken uit de rekken. Op de vierde dag ontdekte het personeel hem en waarschuwden ze de politie. Het nieuws bereikte onze contreien op 14 augustus via de bizarsectie van Het Laatste Nieuws.

Vis als huisdier
De 14-jarige had goed nagedacht over hoe hij het zou aanpakken. Hij veranderde elke paar uur van outfit, zodat de medewerkers hem niet zouden herkennen. Om zich niet eenzaam te voelen, had hij zelfs een huisdier geadopteerd: hij ‘leende’ een vis uit de afdeling huisdieren. Uiteindelijk verraadde hij zichzelf door een spoor van afval achter te laten in de winkel. Waarom de jongen was weggelopen en er geen melding over zijn verdwijning was, wordt niet vermeld.

Geen vier maar twee
Het Laatste Nieuws haalt als bron de website wowktv aan, die het bericht op 13 augustus publiceren. Toch blijkt dat niet wowktv de bron is, maar wel CBS DFW. Journalist J.D. Miles kwam het merkwaardige voorval op het spoor en geraakte in het bezit van de foto’s die de schuilplekken van de jongen tonen. Om 12:36pm wordt het artikel geüpdatet. Volgens de Politie van Corsicana verbleef de jongen bij zijn tante terwijl zijn ouders van huis waren. Op 28 juli liep hij weg. De tante deed aangifte van zijn verdwijning. Twee dagen later ontdekken medewerkers van Walmart dat er een tiener in hun winkel woont. CBS DFW vermeldt na de update dan ook duidelijk dat de 14-jarige gesnapt werd na twee en een halve dag, en niet pas na vier dagen.

ABC News neemt het bericht niet correct over, maar past het wel aan nadat het nieuws aangepast werd bij CBS DFW. Daily Digest News en Penn Live citeren wel correct. Ook Reuters maakt melding van het nieuwsfeit en is de eerste die een woordvoerder van Walmart interviewt over de zaak. Brian Nick betreurt de situatie en hoopt dat het kind veilig is.

Van een mug een olifant
Dat er van een mug al snel een olifant gemaakt wordt op het internet, wisten we al langer. Zo blijkt maar weer als we de originele bron mogen geloven. De jongen kon Walmart geen vier dagen, maar slechts twee en een halve dag zijn ‘thuis’ noemen. In dit geval dus geen broodje aap-verhaal, maar wel lichtelijk overdreven.

Bronnen:
Het Laatste Nieuws
Wowktv
CBS Local
ABC News
Daily Digest News
Penn Live
Reuters

Verschenen op 2jou.be

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s