5 trends terug van weggeweest

De fashionista’s hebben het al lang begrepen: retro is hip! Kijk maar eens naar het overweldigende succes van tweedehandswinkels en het wordt meteen duidelijk hoe alles van vroeger weer in is. Charlotte Spens, voormalig fashionstudent, trendwatcher en blogger bij Craze vertelt welke trends van vroeger niet meer weg te denken zijn uit het hedendaagse straatbeeld.

De 5 retrotrends van het moment volgens Charlotte (in willekeurige volgorde)

IMG_5438kopie1. Veterschoenen
De veterschoenen deden hun intrede al in 1800, de zogenaamde Oxfords. Ze werden toen voornamelijk gedragen door mannen om te sporten en te gaan jagen. Later kwamen er steeds vrouwelijkere modellen op de markt, zoals bijvoorbeeld de brogues. Volgens de trends nu, moet je echter veterschoenen dragen die er zo mannelijk mogelijk uitzien.

IMG_5492kopie2. De LBD (ofte Little Black Dress)
Een Little Black Dress is het enige kledingstuk dat echt essentieel is in je kledingkast, zullen veel fashionlovers beweren. In de jaren ’20 lanceerde Coco Chanel de trend door een foto te publiceren in Vogue. Vogue zei toen al dat de LBD een uniform zou worden voor vrouwen overal ter wereld. De LBD is nooit helemaal weggeweest, maar nu is hij terug hip in zijn oorspronkelijke vorm. Dit wil zeggen: een jurkje zonder mouwen dat strak zit tot in de taille en dan wijd uitloopt.

IMG_5494kopie3. Broches
Broches zijn helemaal hipper dan hip. Een voorloper van de broche, de fibula, werd al ontworpen in het bronstijdperk. Een fibula is een soort sluitspeld, die vrouwen bevestigden aan hun stola om hem gesloten te houden. Nu wordt een broche meer als sierspeld gedragen dan als nuttig voorwerp. Hier draagt Charlotte een subtiele broche die toch net dat beetje extra pit geeft aan haar outfit.

IMG_5480kopie4. Cat-eye brillen
In de jaren ’50 en ’60 veroverden cat-eye brillen de hele wereld. Vrouwen droegen ze graag in combinatie met een beehive. Marilyn Monroe en Audrey Hepburn zijn slechts twee van de vrouwen die gezien werden als trendsetters van de cat-eye-trend.

IMG_5452kopie5. Hoge taille 
Charlotte zweert zelf al vijf jaar bij alles wat een hoge taille heeft. Oorspronkelijk komt deze trend uit de jaren ’80. Het is nu terug zo populair omdat het een hype is die bij elk figuur staat. Door de hoge taille maskeer je je eventuele buikje, maar ook bij slanke vrouwen accentueert het de juiste plekjes.

Foto’s: Elisse Lenaars

Verschenen op 2jou.be

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s